فارس گرافیک - مرجع گرافیک و طراحی ایرانیان جمعیت شناسی جمعیت شناسی
نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 9:21 روز چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:,

 

روان شناسبي سالمندان:
1234
 دوشنبه 21 فروردین 1391 
نگاه اجمالی:
جهان در سایه پیشرفت‌های علمی بویژهپزشکی، شاهدافزایشجمعیت سالمنداناست. برآوردها حاکی از آناست که تا سال 2030 میلادی جمعیت سالمندان در دنیا از 9 درصد به 16 درصد و در ایراناز 5.6 درصد به 17.5 درصد افزایش خواهد یافت. از طرف دیگر سالمندان شاهد تقلیلتوانایی‌های بدنی (جسمی) و روانی خویش هستند و انواع بیماری‌ها و مشکلات روانی آنهارا تهدید می‌کند. بیماری‌های جسمانی نظیر : ایست قلبی، مشکلات تنفسی ،پوکیاستخوان،مشکلات گوارشیو انواع آسیب‌های مغزی وانواعاختلالاتروانینظیراضطراب،افسردگی،سوء مصرف مواد،بی‌خوابیومشکلات جنسی، برخی از مسائل سالمندی درروانشناسی گردیده است. برخی از پرسش‌های مطرح شده در این حوزه عبارتنداز:

تغییرات بدنی:
·         پوست :بافت پوست سالمندان تغییراتزیادی دارد، بدین معنی که پوست انعطاف پذیر و نرمی سابق را ندارد، چروکیده و بی‌رنگاست و موی بعضی قسمت‌ها (مانند سر) سفید شده و ریخته است.
·         قلب و گردش خون :این تغییرات بدین شکلاست که خون به همه جای بدن نمی‌رسد و مویرگهای برخی اندام‌ها خون کمی دریافتمی‌کنند. این بدلیل افت کارکرد قلب و عروق است که باعث افتفشار خونمی‌شود.
·         عملکرد جنسی:در مسائل مربوط به عملکردجنس اگر چه با یائسگی در زنان از حدود 50 سالگی به بعد روبرو هستیم ، اما فعالیتغدد جنسیدر این دوران در مردان ادامه دارد. مردان قدرت باروری خود را حفظ می‌کنند، از طرف دیگر امکان افزایش میل جنسی در زنانبه علت از بین رفتن ترس حاملگی وجود دارد.
·         دستگاه گوارش :اعضا گوارش سالمندان بعداز چندین دهه فعالیت دیگر قدرت لازم را برای هضم برخی غذاها (نظیر غذای پرچرب وسخت) را ندارد. احتمالسوءتغذیهدر این دوران زیاد است. بنابراین تدوین یکبرنامه غذاییکه شامل همه موارد ضروری بدنباشد، ضروری است.
·         دستگاهعصبی :بعد از حدود 25 سالگی هر روز از تعداد سلولهای عصبی مغز مقداری کممی‌شود و با افزایش سن ، تعداد مرگ این سلولها بیشتر می‌شود. مغز یک سالمند در اینمدت آنقدرسلولعصبیاز دست داده که دیگر نمی‌تواند عملکردهای سابق خود را با همان سرعت وکیفیت داشته باشد. اما این بدان معنی نیست که همه سالمندان دچار اختلالات شدید درفعالیت ذهنی (نظیراختلالآلزایمر) خواهند شد.
تغییرات ذهنی و هوشی:
عملکرد عالی مغز
به میزانی که سلول عصبی ازساختار مغزخارج می‌شود. تغییراتی درعملکردهای عالی مغز (تفکر،استدلال، حل مسئله وحافظه) رخ می‌دهد. در افراد سالمند با افتحافظه اسامی ، چهره‌ها و تاریخ ، فراموش می‌شوند. اما توانایی‌های کلامی ممکن استتا حدودی ثابت باقی بمانند. بدین معنی که اگر چه سالمند مانند گذشته نمی‌تواند روانو سیال صحبت کند و در میان کلامش مکث‌هایی جهت پیدا کردن کلمات دارد ولی باز هممی‌تواند مطلب و منظور خود را به دیگران القا کند. حتی سالمندانی توانایی‌های ذهنیخود را در کارهای ذهنی نظیر خواندن ، نوشتن ، محاسبه کردن و یاتفریحات فکریمانندشطرنجبکار گیرد، احتمال افت عملکردهای ذهنیکمتر است.
اختلال آلزایمر
نوعی اختلال است که با ویژگی‌های کاهش شدید قدرت حافظه وتخریب شدید توانایی‌های شناختی مشخص می‌شود. شخص روز به روز بیشتر اشخاص ، چهره‌هاو اسامی را فراموش می‌کند. در کنار این ویژگی‌ها فرد زود رنج و زود عصبانی می‌شود. بیماری پیش رونده و تباه کننده عملکردها در فرد و ناراحت کننده برای اطرافیان است. در مراحل آخر بیماری فرد همچون نوزادی به مراقبت‌های دقیق نیاز دارد.

بررسیپرونده‌های بیماران و برآوردها نشان می‌دهد که ده درصد افراد بالای 65 سال و بین 20تا 25 درصد افراد بالای 85 سال دچار بیماری آلزایمر هستند. علت بیماری با وجودانواعی از تحقیقات ناشناخته است ولی بعضی از علل احتمالی عبارتند از عامل عفونی یاویروس، تجمعمواد سمی ، آمادگی ارثی ، همانند علت آلزایمر ، درمان شفابخشی نیز یافت شده است وداروهای موجود فقط روند تخریب را کندتر می‌کند.
تغییرات روانی شخصیتی:
·         سالمند یکپارچه :این سالمندان با ویژگی‌های انعطاف پذیری ، آرام بودن وپختگی در روابط مشخص می‌شوند. آنها سالمندانی فعال هستند که زندگی منسجمیدارند.
·         سالمند ضد ضربه :برای این سالمندان با تسلط بر موقعیت‌ها (کنترلرویدادها) و موفقیت زیاد ، اهمیت بسزایی دارد. این سالمندان مبارزه جو و جاه طلبهستند.
·         سالمند منفعل وابسته :فعالیت این سالمندان کمتر است و در مقابلرویدادها و اشخاص تسلیم می‌شوند. این سالمندان زمانی می‌توانند خوب کار کنند که بهیکی از دو نفر تکیه داشته باشند.
·         سالمند متلاشی :این سالمندان از نظر عملکرد ذهنی و تفکر دچار ضعف وزوال هستند. فعالیت و رضایت آنها از سالمند بودن بشدت پایین است.
تغییرات اجتماعی:
خانواده
تقریبا اکثر سالمندان فرزندانی در قید حیات دارند و تعداد زیادیاز آنها با فرزندان خود زندگی می کنند یا زود به زود آنها را می بینند با این حالدر روابط بین سالمندان و فرزندانشان مشکلات حادی نیز بوجود می‌آید، مسائلی از قبیلمحل سکونت (زندگی مشترک ، خانه مستقل یاخانه سالمندان) استقلال یا عدم آن در زندگیشخصی بر روابط بین آنها تاثیرات عمیقی می‌گذارد. در عین حال این مسائل از اعتقاداتمذهبی و اخلاقی وفرهنگ جامعهنیز متاثر می‌شود.
دوستان
گاهی بودن با دوستان برای سالمند مهمتر و لذت بخش‌تر از روابط بافرزندان است چرا که سالمندان با دوستان هم سن راحت‌تر از فرزندان خود هستند. وبنابراین قرار ملاقات‌های متعددی را ترتیب می‌دهند. سالمندان با هم درباره خاطراتگذشته و دور خود صحبت می‌کنند. این کار پیوندهای عمیقی را بین آنها بوجود می‌آورد.
تغییرات شغلی
امروزه درجوامع صنعتیو شهری سالمندانی مترادف بابازنشستگیاست، در حالی که در روستاها وشهرهای کوچک آنها اکثرا تا آخرین روزهای زندگی فعالیت شغلی دارند. بین از دست دادنشغل (بازنشستگی) و احساس رضایت از خود (مفید بودن) رابطه متقابل وجود دارد و اینیکی از پیامدهای منفی سالمندی است. با این حال اگر سالمند در گذشته از درآمد خوبیبرخوردار بوده و در حال حاضر دارای سلامت جسمی باشد و برای دوران بازنشستگی برنامهریزی کرده باشد، این اتفاق پیامدی منفی برایشان نخواهد بود.
بهداشت روانی سالمندان
بهداشتروانیدر درون مفهوم کلی «بهداشت» قرار دارد و بهداشت یعنی تواناییکامل برای انجام نقش‌های روانی ، اجتماعی و جسمی ، بهداشت به معنی نبود بیمارینیست، بلکه بیشتر شناسایی و پیشگیری از بیماری‌ها و مشکلات در ارتباط است. تامینبهداشت روانی سالمندانتاثیر مهمی بر بهداشتفرد و جامعه می‌گذارد و عوامل چندی در این ارتباط دخیل هستند.
زندگی گذشته
سالمندی که احساس می‌کند زندگی گذشته خود را به هدر نداده استبا سالمندی که رضایت چندانی نسبت به گذشته ندارد، تفاوت بسیاری دارد. سالمند راضیدر خوداحساس کمالمی‌کند و روزهای آخر زندگی را باخوش بینی و شور و شوق سپری می‌کند. در مقابل سالمند ناراضی از گذشته خود مضطرب وافسرده خواهد بود.
سازگاری با تغییرات
تغییرات دوران سالمندی تاثیرات عمیقی بر زندگی وبهداشت روانی او دارد. اگر شخصیت فرد انعطاف پذیر باشد توانایی سازگاری با اینتغییرات بیشتر خواهدبود. در این میان اگر سالمند این تغییرات را در جهت منفی ادراککند میزانانعطافپذیریو سازگاری پایین خواهد آمد.
 
به نقل از:
daneshnameh.roshd.ir
 
 
تهيه کننده:خليل محمديان

نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 17:57 روز سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:,

 

همشهری - سرهنگ دکتر علیرضا اسماعیلی: مردان و زنان رفتارهای متفاوتی در رانندگی دارند که توجه به ایمنی در رانندگی و ریسک‌پذیری آنان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. عوامل متعددی این تفاوت‌ها را باعث می‌شود که شامل ساختارهای فیزیولوژیکی، فرهنگی و محیط اجتماعی است.

هر یک از این موارد نقشی در تبیین علت تفاوت‌های رانندگی زن و مرد در جریان تخلف از مقررات و تصادفات دارد.

_ تفاوت‌های بین مردان و زنان راننده در تصادفات رانندگی در کشورهای مختلفی از جمله در آمریکا، اروپا، آسیا و آفریقا ثبت شده است که نشان می‌دهد مردان نسبت به زنان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

_ تفاوت‌های مشابهی در عابرین پیاده زن و مرد در محل زندگی یا کار وجود دارد؛ تبیین این تفاوت‌ها با توجه به کفایت و میزان مهارت رانندگی مردان و زنان ساده نیست. ریشه آنها را می‌بایست در تفاوت‌های ریشه‌ای‌‌تر و در موارد خاصی از رفتار و عملکرد روانشناسی و فیزیولوژیکی جست‌وجو کرد.

_ شواهد گسترده‌ای وجود دارد که ثابت می‌کند مردان، خصوصاً مردان جوان، در تمامی فرهنگ‌ها نسبت به زنان رفتارهای پرخطرتری دارند که بیشتر، آن را به‌صورت مستقیم نشان می‌دهند؛ این موارد رانندگی ایمن را کاملا تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی احتمال میزان تصادف را بالاتر می‌برد.

_ میزان انحراف رفتاری (تخطی از قانون) به شکل قابل‌ملاحظه‌ای در مردان بیشتر از زنان است. این مسئله در تخطی از قوانین رانندگی شامل سرعت مجاز، سبقت و رانندگی در حال مستی و... نمود بیشتری پیدا می‌کند. همچنین، به‌طور متوسط مردان در بسیاری از موارد، بیش از زنان جویای خطر و هیجان هستند؛ بنیان این تفاوت سازمان یافته جنسی بیش از آنکه تنها محصول جامعه یا تجربه باشد، پایه‌های فیزیولوژیکی در زنان و مردان دارد.

_ تفاوت‌های میان جنسیت درخصوص تمایل خطرپذیری در حال رانندگی، حداقل در قسمتی از آن، با استفاده از دیدگاه روانشناسانه قابل توجیه است. این مسئله نشانگر این است که مدارهای عصبی مغز ما با توجه به فرهنگ و جامعه از آنچه در عصر شکار وجود داشت، تفاوت شایانی یافته است. جمجمه قرن بیست‌و‌یکمی ما در پایه، همان ذهن عصر سنگی است و ذهن مردان و زنان در مواردی حیاتی از یکدیگر متفاوت است.

_ مردان عصر سنگی رانندگی نمی‌کردند. اما میراث شکار، تهاجمی بودن و خطرپذیری گذشته آنها- همان کیفیاتی که باعث بقای آنها و هم‌عصرانشان بود- توسط ژن‌هایشان به نسل‌های آینده منتقل شده و هنوز در نحوه رانندگی امروزی آنها نمایان است.

_ در گزارشی که توسط کمیته جنسیت و سلامت زنان در سازمان بهداشت جهانی منتشر شد، نشانه‌های پذیرش این اختلافات بنیادی در زنان و مردان راننده و رشد سیاست‌های جدایی‌طلب جنسیتی در نقاط مشخصی دیده می‌شود.

_ چنین شیوه‌هایی را می‌توان با معیارهای مختلف تشخیص داد. یکی از این معیارها، معیار جنسیت است. تفاوت شیوه‌های رانندگی مردان و زنان به حدی است که رانندگان با تجربه می‌توانند حتی بدون دیدن راننده اتومبیل از فاصله‌ای زیاد جنسیت او را تشخیص دهند؛ به عبارت دیگر سبک‌های رانندگی زنان و مردان تا آنجا متمایز است که می‌تواند به‌عنوان معرف جنسیت راننده در نظر گرفته شود. مردان غالباً سریع، فرز، پرپیچ و خم و...رانندگی می‌کنند. آنها از هر فضای خالی‌ای استفاده می‌کنند و به‌طور دائم در حال تغییر مسیر هستند. در برابر، زنان آرام، آهسته، مستقیم و... می‌رانند.

احتیاط، صبر و حوصله از مشخصات رانندگی زنان است؛ ویژگی‌هایی که حرص رانندگان مرد را درمی‌آورد و آنها را به عکس‌العمل وامی‌دارد. اما ریشه تفاوت شیوه‌ها یا سبک‌های رانندگی زنان و مردان در کجاست؟ تمام رانندگان برای دریافت گواهینامه به کلاس‌های آموزش رانندگی می‌روند و امتحان رانندگی می‌دهند. در این کلاس‌ها آنها هنجارهای درست رانندگی یا آنچه در زبان جامعه‌شناسی، هنجارهای ایده‌آل گفته می‌شود را آموزش می‌بینند و امتحان می‌دهند اما آنچه در عمل حاکمیت دارد نه هنجارهای ایده‌آل رانندگی که هنجارهای واقعی رانندگی است. رانندگی در بعضی شهرها هنجارهایی دارد که با هنجارهای آموزش داده شده در کلاس‌های رانندگی تفاوت بسیار دارد. به‌عنوان مثال در کلاس رانندگی رعایت حق تقدم مبحث مهمی است و آموزشگران مدت زمانی طولانی را صرف این مسئله می‌کنند که هنگام رسیدن به چهارراه و دیدن تابلوی حق تقدم چه باید کرد.

آیا اگر در خیابان اصلی باشیم حق‌تقدم با ماست یا اگر در خیابان فرعی باشیم حق تقدم داریم؟ همچنین کتاب‌های آموزش رانندگی تصاویر زیادی کشیده‌اند تا در موارد مختلف مبحث حق تقدم را آموزش دهند. همه اینها هنجارهای ایده‌آل رانندگی هستند؛ هنجارهایی که جامعه آرزو دارد تا رانندگان براساس آنها عمل کنند. اما آنچه در خیابان‌های واقعی حکمفرماست این قبیل هنجارها نیست. هنجارهای واقعی نیز مانند هنجارهای ایده‌آل ضمانت اجرا دارند اما ضمانت اجرای آنها برخلاف هنجارهای ایده‌آل غیررسمی است. ضمانت اجرای غیررسمی در این مورد به شکل تحقیر، استهزاء و توهین نمود می‌یابد.

شیوه‌های متفاوت رانندگی زنان شباهت بیشتری به هنجارهای ایده‌آل رانندگی دارد. در این معنی زنان براساس الگوهایی رانندگی می‌کنند که با هنجارهای واقعی رانندگی که از طرف بعضی از مردان راننده پیگیری می‌شود تعارض دارد. به همین خاطر زنان نظم رانندگی (نظم مبتنی بر هنجارهای واقعی مردان) را برهم می‌ریزند و طبیعی است که از جانب عموم رانندگان مرد به‌اشکال مختلف توبیخ می‌شوند. زنان در عمل به مواردی که براساس هنجارهای ایده‌آل رانندگی ممنوع است احترام می‌گذارند. آنها بعضا از سرعت مجاز تجاوز نمی‌کنند، سبقت غیرمجاز نمی‌گیرند، لایی نمی‌کشند، بیش از حد تغییر مسیر نمی‌دهند، ورودممنوع نمی‌روند، چراغ قرمز را رد نمی‌کنند و...؛ دقیقا همین موارد است که حرص بعضی از مردان را درمی‌آورد و ضمانت‌های اجرایی غیررسمی را برای آنها به همراه دارد.

این ویژگی رانندگی زنان با اعمال دیگر آنها هماهنگی دارد. به‌عنوان مثال به‌طور کلی زنان کمتر مرتکب انحراف اجتماعی می‌شوند و می‌دانیم که انحراف در جامعه‌شناسی کارکردگرا معنایی جز تخطی از هنجارها- غالبا ایده‌آل- ندارد (آمار دزدی، قتل و... همیشه در میان زن‌ها بسیار کمتر از مردهاست). بنابراین شاید بتوان زنان را نماد هنجارهای ایده‌آل یا وضعیت آرمانی‌ای دانست که جامعه در سر دارد.

در نهایت، باید ریشه شیوه متفاوت رانندگی زنان را در وابستگی آنها به جامعه و ارزش‌ها و هنجارهای ایده‌آل آن بدانیم؛ به عبارت دیگر از آنجا که زنان بیشتر از مردان به جامعه و امر اجتماعی وابسته‌اند شباهت بیشتری به وضعیت آرمانی جامعه دارند. همچنین وابستگی بیشتر زنان به جامعه و استقلال بیشتر مردان از آن، تبعات مثبت و منفی زیادی برای هر کدام از این دو گروه دارد که می‌تواند به‌طور مجزا بررسی شود. درنهایت، آنچنان که واضح است تفاوت شیوه‌های رانندگی زنان و مردان امری نسبی است؛ زنانی هستند که شیوه‌های رانندگی آنها شباهت زیادی به شیوه‌های رانندگی مردان دارد و مردانی هستند که به شیوه‌هایی نزدیک به زنان رانندگی می‌کنند.

هیجان‌طلبی و خطرپذیری در رانندگی

منابع بسیار گسترده‌ای درخصوص هیجان‌طلبی وجود دارد که نقش تفاوت جنسی را آشکار می‌کند. تحقیقات گوناگون نشان می‌دهد که مردان در اینگونه فعالیت‌ها بسیار بیشتر از زنان دخیل بوده و این موارد محدود به رانندگی نیست. هیجان‌طلبی به‌عنوان یک ویژگی شخصی قابل اندازه‌گیری با عوامل گوناگونی از رفتارهای هنجارشکن توصیف و تبیین شده است؛ این اطلاعات با دیگر تحقیقات نیز همخوانی دارد.

پدیده هیجان‌طلبی با دیدگاه‌های گوناگونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته که دیدگاه‌های جامعه‌شناختی، روانشناختی و اقتصادی از آن جمله‌اند و بسیاری از این پژوهش‌ها توجه خاصی به اینگونه رفتارها در رانندگی داشته‌اند. به هر حال تمرکز این تحقیقات به شکل فزاینده‌ای به سمت تبیینات زیستی- اجتماعی روی آورده و هر دو مورد هیجان‌طلبی و تفاوت جنسی را از این دید می‌نگرند.

Daitzman در سال1978 تحقیقی را درخصوص ارتباط رفتارهای هیجانی با میزان تستوسترون در مردان انجام داد. این رویه توسط دیگر محققان نیز طی سال‌های متمادی دنبال شد. همگی این پژوهش‌ها به این نتیجه انجامید که رابطه‌ای مستقیم در میزان وجود این هورمون و مقدار رفتارهای هیجان‌طلبانه میان مردان وجود دارد.

این مورد به‌شکلی ساده تمامی رفتارهای مردان درخصوص اجتماعی شدن، تحصیل و دیگر عوامل را توضیح می‌داد، همچنین تحقیقات نادری هم وجود دارد که چنین نتیجه‌ای را دربر نداشته است.

البته رابطه میان هورمون‌ها و هیجان‌طلبی و خطرپذیری پیچیده‌تر از توصیف ساده میزان تستوسترون در مردان جوان است. به‌عنوان مثال ثابت شد که میزان تستوسترون با عوامل محیطی مانند تهاجم یا تعارض تغییر می‌کند. تحقیقات دیگر نیز نشان داد با اینکه میزان این هورمون در زنان بسیار کمتر است اما در موارد خاصی رفتارهای زنان هم با مقادیر گوناگون این هورمون تغییر می‌کند. در تحقیقی که از زنان زندانی در سال1988 انجام شد مشخص شد زنانی که جرایم جانی مرتکب شده‌اند، درحالی که هیچ نیروی محرکی نداشته‌اند، نسبت به زنانی که بنا به تحریکی این جرایم را مرتکب شده یا آنانی که جرایمی غیرکیفری مرتکب شده بودند میزان بیشتری از تستوسترون در خون خویش داشتند.

منبع: مجله ی خانواده ی سبز

 تهیه کننده : مجید قرایی و امید سرداری

 

 


نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 13:25 روز دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:,

 

«زندگي سالم، طول عمر بيشتر»؛ شعار روز جهاني بهداشت 2012
خود درماني پديده شايع در بين سالمندان
» سرویس: اجتماعي - سلامت
کد خبر: 90121801710
پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۳
خوددرماني يکي از موارد شايع در افراد سالمند است که باعث بروز مشکلات فراوان درآنها مي شود.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، دکتراحساني فر کارشناس نظارت بر دارو در دانشگاهعلوم پزشکي البرز در رابطه با داروهاي مصرفي سالمندان گفت: بسياري از سالمندان بهدليل مشکلات جسمي و بيماري‌هاي مختلف بايد دارو دريافت کنند، اما بسياري از داروهاعوارض زيادي از جمله کاهش يا افزايش اشتها، تغيير حس چشايي، يبوست، ضعف، اسهال وتهوع دارند.
وي با تاكيد بر اينكه مصرف دوز بالاي ويتامين‌ها و املاح‌ها هم مشابه داروهامي‌تواند مشکلاتي ايجاد کنند، خاطر نشان كرد: سالمندان بدون مشورت پزشک به هيچ وجهنبايد دارويي مصرف کنند.
وي افزود: دوز داروي مصرفي در سالمندان با جوانان در بسياري از موارد متفاوت استکه اين نکته مد نظر کليه پزشکان قرار دارد لذا به اين نکته تاكيد مي‌شود که از دادنخودسرانه دارو يا دوز داروي متداول به سالمندان خود داري شود.همچنين بهتر استسالمندان مکمل هاي غذايي را با نظر پزشک و يا داروساز دريافت کنند، زيرا دوزهايبالا و خودسرانه مکمل ها گاهي نه تنها سودي در بر ندارند بلکه مي تواند مشکل سازنيز باشند .
اين کارشناس نظارت بر دارو اضافه کرد: در سالمندان بحث مهم ديگر اين است کهسالمندان تعداد زيادي دارو را همزمان مصرف مي کنند که برخي داروها مي توانند بر همکنش هايي خاصي در افراد ايجاد کنند و تداخلات خاصي را به همراه داشته باشند که گاهيمضر بوده . ازاين رو اين سالمنداني که چندين دارو را مصرف مي کنند بايد بدانند کهدر مراجعه به پزشک حتي براي يک سرماخوردگي ساده بايد ليست داروهاي مصرفي خود را بههمراه داشته باشند تا توسط پزشک معالج کنترل شود و از تداخلات دارويي جلوگيري شود.
دکتر احساني فر همچنين در رابطه پديده خود درماني در بين سالمندان اظهار داشت: خوددرماني يکي از موارد شايع در افراد سالمند است که باعث بروز مشکلات فراوان درآنها مي شود چراکه براي اکثر اين افراد مراجعه به پزشک سخت است بنابراين نسبت بهساير گروه ها توصيه هاي اطرافيان را جهت درمان به راحتي پذيرفته و داروهاي مختلف رابدون دليل مصرف مي کنند. همچنين برخي از افراد داروهاي خود را براي اقوام و آشنايانبا همان ميزان که براي ايشان تجويز شده به ديگران توصيه مي کنند که دراين صورت ممکناست منجر به بروز مشکلات زياد و حتي مرگ مي شود.
به گفته وي از سالمندي نمي‌توان پيشگيري کرد اما حفظ سلامت در سنين سالمندي بهعادات و شيوه زندگي افراد در طول زندگي بستگي کامل دارد.
گفتني است امسال سازمان جهاني بهداشت موضوع "سلامتي و سالمندي" را اولويتبهداشتي كشورها اعلام كرده است و شعار روز جهاني بهداشت سال 2012 زندگي سالم طولعمر بيشتر نامگذاري شده است
© Copyright 1998-2012 Iranian Students' News Agency – ISNتهیه کننده:مجیدبلوچ قرایی    

نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 13:12 روز دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:,

 

 

«زندگي سالم، طول عمر بيشتر»؛ شعار روز جهاني بهداشت 0122
خود درماني پديده شايع در بين سالمندان
» سرویس: اجتماعي - سلامت
کد خبر: 90121801710
پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۳
خوددرماني يکي از موارد شايع در افراد سالمند است که باعث بروز مشکلات فراوان درآنها مي شود.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، دکتراحساني فر کارشناس نظارت بر دارو در دانشگاهعلوم پزشکي البرز در رابطه با داروهاي مصرفي سالمندان گفت: بسياري از سالمندان بهدليل مشکلات جسمي و بيماري‌هاي مختلف بايد دارو دريافت کنند، اما بسياري از داروهاعوارض زيادي از جمله کاهش يا افزايش اشتها، تغيير حس چشايي، يبوست، ضعف، اسهال وتهوع دارند.
وي با تاكيد بر اينكه مصرف دوز بالاي ويتامين‌ها و املاح‌ها هم مشابه داروهامي‌تواند مشکلاتي ايجاد کنند، خاطر نشان كرد: سالمندان بدون مشورت پزشک به هيچ وجهنبايد دارويي مصرف کنند.
وي افزود: دوز داروي مصرفي در سالمندان با جوانان در بسياري از موارد متفاوت استکه اين نکته مد نظر کليه پزشکان قرار دارد لذا به اين نکته تاكيد مي‌شود که از دادنخودسرانه دارو يا دوز داروي متداول به سالمندان خود داري شود.همچنين بهتر استسالمندان مکمل هاي غذايي را با نظر پزشک و يا داروساز دريافت کنند، زيرا دوزهايبالا و خودسرانه مکمل ها گاهي نه تنها سودي در بر ندارند بلکه مي تواند مشکل سازنيز باشند .
اين کارشناس نظارت بر دارو اضافه کرد: در سالمندان بحث مهم ديگر اين است کهسالمندان تعداد زيادي دارو را همزمان مصرف مي کنند که برخي داروها مي توانند بر همکنش هايي خاصي در افراد ايجاد کنند و تداخلات خاصي را به همراه داشته باشند که گاهيمضر بوده . ازاين رو اين سالمنداني که چندين دارو را مصرف مي کنند بايد بدانند کهدر مراجعه به پزشک حتي براي يک سرماخوردگي ساده بايد ليست داروهاي مصرفي خود را بههمراه داشته باشند تا توسط پزشک معالج کنترل شود و از تداخلات دارويي جلوگيري شود.
دکتر احساني فر همچنين در رابطه پديده خود درماني در بين سالمندان اظهار داشت: خوددرماني يکي از موارد شايع در افراد سالمند است که باعث بروز مشکلات فراوان درآنها مي شود چراکه براي اکثر اين افراد مراجعه به پزشک سخت است بنابراين نسبت بهساير گروه ها توصيه هاي اطرافيان را جهت درمان به راحتي پذيرفته و داروهاي مختلف رابدون دليل مصرف مي کنند. همچنين برخي از افراد داروهاي خود را براي اقوام و آشنايانبا همان ميزان که براي ايشان تجويز شده به ديگران توصيه مي کنند که دراين صورت ممکناست منجر به بروز مشکلات زياد و حتي مرگ مي شود.
به گفته وي از سالمندي نمي‌توان پيشگيري کرد اما حفظ سلامت در سنين سالمندي بهعادات و شيوه زندگي افراد در طول زندگي بستگي کامل دارد.
گفتني است امسال سازمان جهاني بهداشت موضوع "سلامتي و سالمندي" را اولويتبهداشتي كشورها اعلام كرده است و شعار روز جهاني بهداشت سال 2012 زندگي سالم طولعمر بيشتر نامگذاري شده است
© Copyright 1998-2012 Iranian Students' News Agency – ISNتهیه کننده:مجیدبلوچ قرایی    

 


نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 13:11 روز دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:,

 

سالمند کیست؟
به طور قراردادی، سن شروع سالمندی را 60 سالگی قرار داده اند و این سن را به عنوان نقطه شروع پیری پذیرفته اند. هرچند در برخی افراد، پدیده پیری خیلی زودتر شروع می شود و در بسیاری دیگر، این پدیده چند سال به تعویق می افتد.
 

 


نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 12:43 روز دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:,

نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 11:53 روز دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:,

 

روز جهاني بهداشت و تغييرات آب و هوايي
 
   همه ساله روز 18 فروردين (7 آوريل) به عنوان روز جهاني بهداشت در کشور هاي مختلف جهان گرامي داشته مي شود. در چنين روزي در سال 1948 ميلادي در نيويورک، نخستين اساسنامه ي کنفرانس بين المللي بهداشت از سوي سازمان بهداشت جهاني تدوين گرديد. همچنين در ژوئن همان سال نخستين مجمع عمومي سازمان بهداشت جهاني در ژنو با حضور نمايندگان بيش از شصت و يک کشور جهان تشکيل شد. از آن سال به بعد همه ساله موضوع خاصي براي اين روز انتخاب مي شود كه اولويت جهاني سلامت را مشخص مي نمايد.
   
 
 http://wwwshc.sums.ac.ir/whd_2008.htm

'گرد اورنده :حميدرضا مقامي


نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 14:17 روز یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:,
 
                                                                  
بررسی مشکلات روابط جنسی سالمندان
 
بسیاری در این اندیشه هستندکه سالمندی دوران پایان زندگی و لذاید یک انسان میباشد و فکر میکنند که سالمندان مخصوصا افراد بسیار پیر بخاطر کهولت جز به خوردن و خوابیدن فکر نمی کنند !!.مخصوصا در مورد خانمهای مسن این نظریه بسیار طرفدار دارد .ولی واقعیت آیا اینچنین است ؟

نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 11:27 روز شنبه 19 فروردين 1391برچسب:,

 

تغذیه و سلامت سالمندان
سازمان بهداشت جهانی روز هفتم آوریل را "روز جهانی سلامت "World Health Day نامگذاری کرده است. این روز در سال 2012 با عنوان " سالمندی و سلامت "Ageing and Health نامگذاری شده است.
بقیه در ادامه مطب

نویسنده : محمد واحدیان - ساعت 9:48 روز شنبه 19 فروردين 1391برچسب:,

شعار روز جهانی بهداشت ۷ آوریل ۲۰۱۲ مصادف با ۱۸فروردین ۱۳۹۱ + روز شمار هفته سلامت ۲۴-۱۸ فروردين ۱۳۹۱

 

 شعار روز جهاني بهداشت ۷ آوريل ۲۰۱۲ مصادف با ۱۸فروردين ۱۳۹۱

زندگي سالم، طول عمر بيشتر

 

Good health adds life to years

زندگي سالم، طول عمر بيشتر

 

موضوع سال۲۰۱۲ سازمان جهاني بهداشت

Ageing and health

سالمندي و سلامت

 

روز شمار هفته سلامت ۲۴-۱۸ فروردين ۱۳۹۱

 

 

جمعه ۱۳۹۱/۱/۱۸ سالمندي، ورزش و سلامت معنوي

شنبه ۱۳۹۱/۱/۱۹ سالمندي و آموزش همگاني

يكشنبه ۱۳۹۱/۱/۲۰ سالمندي و حوادث و بلايا

دوشنبه ۱۳۹۱/۱/۲۱ سالمندي و شهرهاي دوستدار سلامت

سه‌شنبه ۱۳۹۱/۱/۲۲ سالمندي، سلامت و همكاري‌هاي بين‌بخشي

چهار شنبه ۱۳۹۱/۱/۲۳ سالمندي و مراقبت در برابر بيماري‌ها

  پنجشنبه ۱۳۹۱/۱/۲۴ سالمندي و كرامت اجتماعي